Bier in blik?!

Bier in blik heeft jarenlang een uiterst bedenkelijk imago gehad. Want zeg nou zelf...met zo'n ingeblikte halve liter in je hand sta je toch voor gek? En wat te denken van die vieze metaalsmaak die jouw biertje verpest? Allemaal verleden tijd!
Hoewel nog niet iedereen om is, verpakken steeds meer brouwerijen hun bieren in blik. En dat doen ze natuurlijk niet voor niets. De metaalsmaak is door de nieuwe coatings allang verleden tijd, en met de kleurrijke blikken van tegenwoordig steel je juist de show. Toch zijn er nóg belangrijker redenen om je bier in blik te kopen.

  • De smaak! Blootstelling aan licht en zuurstof zorgt ervoor dat de smaak van bier achteruit gaat. Blik beschermt veel beter tegen licht én is luchtdicht, 1-0 voor het blik dus (of eigenlijk 2-0).
     
  • Koud bier is beter bier! Bier gaat in smaak het minst snel achteruit als je het koel bewaart. Een blik koelt veel sneller dan een fles. Saaie wedstrijd dit...een snelle 3-0 voor team blik.
     
  • Het milieu! Ja heus, het milieu. Zonder je te vervelen met een lange opsomming van alle voordelen op dit gebied willen we het toch gezegd hebben: het milieu. Denk maar eens aan de voordelen die blik biedt in transport: veel lichter en veel beter stapelbaar dan fles, dat scheelt vrachtwagens en containerschepen.

Natuurlijk hebben ook flessen hun voordelen op milieugebied, denk aan statiegeld en de glasbak. Gelukkig wordt in veel gemeenten in Nederland blik ook apart ingezameld om te recyclen en zal het niet lang duren voordat we ook statiegeld op blikjes hebben. Het laatste woord is hier nog lang niet over gezegd, maar voor de bierliefhebber die zijn biertje in de best mogelijke smaakconditie wil drinken: bier in blik!

Nog meer lezen over bier in blik? Klik hier en lees onze blog.

 

 

© 2020 - 2021 bier & wielen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.