BLOG: samenwerking met racefietsroutes.nl

Vorige Artikel 4 van 4

Samenwerking met racefietsroutes.nl

Als echte fietsliefhebbers zijn wij altijd op zoek naar de mooiste racefietsroutes (of gravelroutes). Nina is zelf dol op het bouwen van routes, maar weet vooral lokaal de mooiste paden te vinden. Wat nou als je ergens gaat fietsen waar je de weg niet zo goed kent, bijvoorbeeld voor de long term NL challenge? Welke wegen moet je opnemen in je route en welke absoluut niet? Via sociale media kwamen we een supertof bedrijfje tegen dat hier dé oplossing voor heeft: racefietsroutes.nl! Een platform dat een gigantische hoeveelheid aan prachtige routes te bieden heeft. En wat bleek? Oprichters Fleur en vooral Peter houden ook nog eens van bier...dat kan niet anders dan een mooie samenwerking worden!

Hoe racefietsroutes.nl ontstaan is en precies werkt leggen Fleur & Peter zelf uit :)

Hoe is jullie concept racefietsroutes.nl ontstaan?
'Racefietsroutes.nl is ontstaan en uitgedacht (hoe kan het ook anders) op de fiets. Tijdens de fietstochten in bekend maar toeristisch gebied merkten we op dat veel doelgroepen over dezelfde (vaak smalle en idyllische) fietspaden werden gestuurd. In onze eigen omgeving konden we de massa nog wel ontwijken, maar niet in gebieden die we niet kennen. Hoe tof zou het fijn als je altijd een persoonlijke gids bij je hebt met een route die rekening houdt met wat voor jou belangrijk is? Lokale kennis van de mooiste wegen, de beste klimmetjes, het lekkerste kopje koffie onderweg, met natuurlijk oog voor de veiligheid. En als je dit voor verschillende groepen kan aanbieden, kun je ook nog zorgen dat we elkaar iets minder in de weg zitten op de meest populaire plekken. 
In 2020 zij we de markt op gegaan met Racefietsroutes.nl. Onze ambitie? Binnen 5 kilometer, waar je ook bent in Nederland, zit jij op een route aanbevolen door een lokale fietser.'

Waar komt jullie liefde voor fietsen vandaan?
Peter: 'ik fiets al bijna tien jaar en was als kind al verslingerd aan de Tour de France. De combinatie van nieuwe gebieden ontdekken en alle data die loskomt uit het fietsen maakt het fietsen voor mij een onuitputtelijke bron van positieve energie'.
Fleur: 'ik ben eind 2020 voor het eerst op de racefiets gestapt. Beginnend in de winter was het nog even zoeken naar "de liefde voor de fiets". Maar nu ik ook in de lente en zomerzon heeft gefietst, wil ik eigenlijk niet anders meer. Ik ben ontzettend enthousiast over het fietsen maar merkte dat ik vol zat met vragen over praktische zaken. Ik denk niet dat ik de enige ben. Samen met wielrenster (en ex-prof) Marijn de Vries maak ik daarom ook een podcast, genaamd 'Stap op! Podcast'. We bespreken allerlei zaken waar beginnende wielrensters en wielrenners tegenaan lopen'.

Maken en fietsen jullie alle routes zelf?
'Nee, alle routes worden gemaakt en aangeleverd door fietsers die verstand hebben van de lokale wegen. Wij groeien zo hard, dat het niet meer lukt om alle (momenteel 250) routes zelf te fietsen en ontwerpen. We checken wel graag alle routes. En als we zeker weten dat het top is, dan krijgt de route ook nog een extra stempel mee: geverifieerd. Echter, nu we zo groeien, zien we ook steeds meer ratings binnenkomen bij routes. Hierdoor gaan mensen ons vanzelf vertellen wanneer iets goed is en wanneer niet. Meerdere slechte ratings? Dan gaat de route van onze site af!'

Wat is jullie favoriete route?
Peter: 'mijn favoriete rondje is een ronde langs allerlei heuvels in Salland. Bij Lemele, Luttenberg, Hellendoorn en natuurlijk de Sallandse Heuvelrug kun je je hart ophalen. 
Fleur: 'mijn mooiste route ligt natuurlijk in mijn geboorteplaats Ootmarsum'
https://www.racefietsroutes.nl/routes/tanken-op-de-tankenberg

Met welk biertje kunnen we jullie blij maken na een lange fietstocht?
Peter: 'Na een lange fietstocht drink ik het liefst eerst een 0.0 Radler. Voor de dorst. 's Avonds op de bank met de beentjes omhoog het liefst een porter of een stout op de juiste temperatuur'. Fleur: 'ik drink stiekem tóch liever een wijntje.'


Ben jij na het lezen benieuwd geworden wat racefietsroutes.nl te bieden heeft? Check dan de website en zoek een mooie route uit. Tijdelijk mag je zelfs een keer één route gratis proberen, grijp je kans en klik snel op onderstaande link!
https://www.racefietsroutes.nl/nu-lid-worden

© 2020 - 2021 bier & wielen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.