BLOG: onze long term NL challenge

Vorige Artikel 3 van 4 Volgende

De long term NL challenge...

In 2019 is deze uitdaging begonnen voor mij. In de auto op weg naar mijn werk luister ik (Nina) vaak een podcast. Het liefst over fietsen of bier (of allebei). Ditmaal luisterde ik naar 'tweewielers', een podcast over, je raadt het al, fietsen. De mannen hadden het over de long term NL challenge. Een uitdaging waarbij je probeert alle continentale gemeenten van Nederland te fietsen. Dit vond ik meteen leuk klinken. Je hoeft je alleen maar via de site www.longtermnlchallenge.nl aan te melden, te synchroniseren met Strava en hup... daar is de uitslag al! Ik had natuurlijk geen idee hoeveel gemeenten Nederland dan telt en ben op mijn werk direct gaan kijken. Nederland blijkt 352 gemeenten te tellen en ik bleek al in 122 gefietst te hebben sinds ik Strava heb, lang niet gek!

Ik ben nogal een routefanaat en wil altijd en overal leuke routes fietsen en nieuwe paden ontdekken, dus ik was direct heel enthousiast over deze challenge! Sinds die dag ben ik steeds bewuster gaan kiezen waar ik fiets en dat maakt het fietsen soms nog veel leuker dan het al was. Het ontdekken van nieuwe gebieden en het plannen van routes door onbekende stukken Nederland is ontzettend tof! Ik haal heel veel plezier uit het naast elkaar leggen van de route-apps en mijn gemeentenkaart. In al mijn enthousiasme heb ik Kim zo gek gekregen met me mee te doen, wat het geheel natuurlijk nog leuker maakt (alleen de Waddeneilanden zijn zo al goed voor vijf weekendjes weg namelijk). Op het moment van schrijven zit ik op 69% van alle gemeenten, nog 107 te gaan! Kim heeft in betrekkelijk korte tijd maar liefst 169 gemeenten bij elkaar gefietst, dat is al 48%!

   
Nina                                            Kim

Lijkt dit jou ook hartstikke leuk maar heb je geen idee hoe je aan leuke routes komt? Geen paniek. Lees ons blog over de samenwerking met racefietsroutes.nl, daar vind je ongelooflijk veel toffe routes door heel Nederland!

Komende zomer gaan wij in elk geval een grote slag slaan. We gaan een bikepacktour maken langs de volledige kust van Nederland. We starten in Antwerpen om de laatste gemeenten in Zeeland mee te maken en daarna gaan we van Cadzand-Bad (grens België in Zeeland) naar Bad Nieuwschans (grens Duitsland in Groningen). Benieuwd naar dit avontuur? Check geregeld ons blog of onze instagram om op de hoogte te blijven.

 

© 2020 - 2021 bier & wielen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.